Kortspel för två

Vilka kortspel man kan spela beror oftast på hur många spelare man är. Är man två spelare så finns det ganska många kortspel som fungerar bra så vi har gått igenom och listar de roligaste kortspelen för två spelare.

Alla kortspelen kan spelas med en vanlig kortlek och två spelare. Flera av kortspelen kan även fler personer spela, och vi listar också enklare spel som kan passa när man spelar med barn.

Olika kortspel för två spelare

 • Vändtia:
  Ett av de mest populära spelen för två spelare som funkar väldigt bra för två personer. Reglerna är lätta där man turas om att lägga kort och 2:or sänker medan 10:or vänder bort högen. Den som först blir av med sina kort vinner. 
 • Vändåtta:
  Vändåtta påminner naturligtvis om Vändtia där man vänder bort kort och ska bli av med korten på hand. Minst poäng vid spelets slut vinner. 
 • Stress:
  Ett snabbt och som namnet antyder stressigt spel där man ska bli av med sina kort först. Enkelt att spela och är framförallt gjort för två spelare.
 • Canasta:
  Canasta är ganska komplex men går ut på att man ska skapa kombinationer av samma valör för att samla poäng. Kräver 2 kortlekar, så har man inte det är 500 nedan ett bättre alternativ.
 • 500:
  Femhundra är en enklare variant av Canasta som blivit väldigt populärt genom åren. Funkar fint för 2 och upp till 5 spelare. Lite svårare regler, men när man väl är igång så är det superkul.
 • Chicago:
  En klassiker när det kommer till kortspel! Spelet innehåller två delar där man först får poäng för bästa pokerhand och sedan ska spela stick. Går att utöka upp till 4 spelare men funkar lika bra för 2 spelare.
 • Plump:
  Plump är ett kul stickspel där man först gissar hur många stick man kommer ta och sedan får poäng om man lyckas. Det finns alltid en förlorare i Plump, snarare än en tydlig vinnare och man kan alltid utöka upp till fler spelare. 
 • Banka bäver:
  Här handlar det om att samla kort genom att turas om att försöka lägga högre än sin motståndare. Det är ett enkelt kortspel för hela familjen som också funkar bra för två spelare.
 • Svälta räv:
  Antagligen inte det roligaste spelet, men det är ett spel för två. Enkla regler som kanske bäst passar som ett första spel att spela med sina yngre barn.
 • Finns i sjön:
  Antagligen ett av de vanligaste nybörjarespelen där man frågar motspelare om kort man vill ha och får leta i sjön av utspridda kort om spelaren inte har det. Den som lyckas samla flest fyrtal tar hem spelet. Går att spela på två, men är klart roligare om man är fler som spelar.

Enkla kortspel för två

Om man spelare med barn eller bara inte orkar lägga tid på att lära sig regler så finns det enklare kortspel som passar att spela för två. Av de vi nämnt ovan så är Finns i sjön och Svälta räv de enklaste spelen som man kan spela med barn. Stress är också något av de enklare spelen som går att spela samtidigt som det kan bli för enkelt.

Populära och roliga kortspel för två

Vill man gå upp ett steg i svårighetsnivå så är Vändtia ett av de populäraste spelen. Även Plump är kul att spela och har enkla regler, men kräver lite mer fokus (och funkar bättre med fler spelare). Chicago är också väldigt populärt men är lite mer komplext och krävande om man inte spelat förut.

Lämna en kommentar